۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، ۱۴:۱۰

اخبار آستان قدس رضوي/

مزرعه نمونه بزرگترين توليدكننده گوجه فرنگي در شمال شرق كشور است

مزرعه نمونه بزرگترين توليدكننده گوجه فرنگي در شمال شرق كشور است

مشهد - خبرگزاري مهر: مزرعه نمونه بزرگترين توليد كننده گوجه فرنگي در شمال شرق كشور است، سرمايه گذاري 35 ميليارد ريالي براي به كارگيري روش‌هاي نوين آبياري و ... از عناوين اخبار آستان قدس رضوي است.

به گزارش خبرگزاري مهر، سرپرست موسسه كشت و صنعت مزرعه نمونه گفت: مزرعه نمونه آستان قدس رضوي بزرگترين توليدكننده گوجه فرنگي در شمال شرق كشور است.

علي اورعي زارع اظهار كرد: اين موسسه توانسته با توليد بيش از 30 هزارتن گوجه فرنگي در يك سال زراعي بزرگ‌ترين توليدكننده اين محصول در خراسان رضوي و شمال شرق كشور باشد.

سرپرست موسسه كشت و صنعت مزرعه نمونه با اشاره به اينكه گوجه‌فرنگي‌هاي توليد شده بيشتر مناسب جهت توليد صنعتي است، افزود: همه ساله طرح‌هاي تحقيقاتي و پژوهشي در رابطه با ارقام مختلف گوجه مطرح مي‌شود كه بهترين رقم‌ها، كه با شرايط آب و هوايي سازگار است و مطلوب توليد صنعتي است، انتخاب و كشت مي‌شود.

اورعي گفت:120 هكتار از اراضي مزرعه نمونه به صورت كشت نشاء به روش نرسرينگ صورت مي‌گيرد، كه در حال حاضر توليد نشاء گوجه فرنگي و خربزه به اين روش انجام شده كه عمده آن در اين موسسه و بقيه در مزارع شركت كشاورزي رضوي و كاشمر توليد مي‌شود.     

وي در خصوص مزاياي كشت نشاء به روش نرسرينگ بيان كرد: اين روش در محصولات صيفي، باعث استقرار نشاء در اراضي نسبت به روش‌هاي سنتي، تسريع در تطابق با محيط، تسريع در رشد و بالارفتن عملكرد محصول شود.

سرپرست موسسه كشت و صنعت مزرعه نمونه گفت: با توجه به بحران آب در منطقه و كشت گوجه فرنگي به صورت مستقيم و بذري، آبياري آن همزمان با آبياري غلات انجام مي‌شود كه در تنظيم آبياري مشكلاتي ايجاد مي‌شود و با توجه به روش نشاء نرسرينگ دو مدار آبياري كاهش مي‌يابد.

سرمايه گذاري 35 ميليارد ريالي براي به كارگيري روش‌هاي نوين آبياري

مدير عامل موسسه باغات آستان قدس رضوي از اجراي روش‌هاي آبياري تحت فشار در900  هكتار از اراضي اين باغات با سرمايه‌گذاري 35 ميليارد ريالي خبر داد. 

مرتضي‌ اسدي‌فر اظهار كرد: طي دو سال اخير حدود 900 هكتار از اراضي با هزينه بالغ بر 35 ميليارد ريال به سيستم آبياري نوين اعم از قطره‌اي و باراني تجهيز شده است.

مدير عامل موسسه باغات آستان قدس رضوي افزود: باغ‌هاي ملك آباد با وسعت 200 هكتار، ناسونال 150 هكتار، بيلدر 150 هكتار، امام رضا(ع) 100 هكتار، مزرعه فاروج 200 هكتار، مهني قوچان 60 هكتار و باغ 15 هكتاري حسيني از جمله باغات آستان قدس رضوي است كه با استفاده از روش تحت‌فشار آبياري مي‌شود.

اسدي فر گفت: در روش استفاده از آبياري قطره‌اي آب كمتر تبخير مي‌شود، به تدريج جذب مي‌شود و از پوسيدگي ايجاد شده توسط آبياري به روش قديمي و خسارت ناشي از آن جلوگيري مي‌شود.

وي گفت: به دليل قرار گرفتن باغات در محدوده شهري و آلودگي ناشي از رفت و آمد وسايل نقليه ميزان تبخير در اين باغات در مقايسه با باغات بيرون شهري نسبتا زياد است و آبياري تحت فشار سبب شده است كه در مصرف آب 50 درصد صرفه جويي داشته باشيم.

مدير عامل موسسه باغات آستان قدس رضوي بيان كرد: با توجه به نياز باغات به نهال مرغوب و استاندارد، طرح احداث نهالستان از دو سال پيش در سطح يك هكتار احداث شده كه در اين طرح نگرش اصلي به استفاده از ارقام پر محصول و تجاري است.

اسدي فر افزود: قسمت عمده‌اي از نهال‌هاي توليد شده در طرح جايگزيني نهال جديد به جاي درختان فرسوده و قديمي و غير اقتصادي در سطح باغات در حال اجرا است و تا پايان اسفندماه جاري حداقل 20 هزار اصله نهال مرغوب در باغ ملك آباد كاشته مي‌شود.

وي گفت: در اراضي ساير باغات برنامه صيفي‌كاري در سطح 10 هكتار به منظور تامين بخشي از نيازهاي حرم مطهر(ع) در طي دو سال گذشته كشت و بهره‌برداري شده كه اين محصولات از نظر كيفيت، نداشتن آلودگي در حد محصولات ارگانيك مورد استفاده قرارگرفته است.

11هزار متر مربع فضای مطالعاتی و پژوهشی کتابخانه‌های وابسته آستان قدس رضوی

رئيس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت: کتابخانه‌های وابسته آستان قدس رضوی در سطح شهر مشهد با مساحت 10هزار و 634 متر مربع به پژوهشگران، در سراسر این کلان شهر مذهبی خدمات ارائه می‌دهند.

محمد هادي زاهدي اظهار كرد: 17 کتابخانه در نقاط مختلف شهر مشهد زیر نظر این سازمان فعالیت می‌کنند.

رئيس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی بيان کرد: این کتابخانه‌ها علاوه بر بناهای کتابخانه‌ای، درون مساجد و حسینیه‌ها و در قالب مجتمع‌های فرهنگی و سایر اماکن فرهنگی و مذهبی دایر هستند.

زاهدي از کتابخانه آیت‌الله حاج شیخ عباس تربتی(ره) واقع در خیابان خواجه‌ربیع و کتابخانه مسجدالرضا(ع) در خیابان احمدآباد که سال تأسیس آنها به 1361 برمی‌گردد به عنوان قدیمی‌ترین کتابخانه‌های وابسته این سازمان در سطح شهر مشهد نام برد.

وي با بیان اینکه مجموعه‌های یاد شده با داشتن تالارهای مطالعاتی، تالارهای محققان، تالارهای مرجع، واحدهای امانت منابع چاپی و مواد دیداری شنیداری، واحد اینترنت و ... در مساحت 10 هزار و 634 متر مربع به محققان و پژوهشگران مشهدی ارائه خدمات می‌دهند، اظهار کرد: کتابخانه آیت‌الله حاج شیخ هاشم قزوینی(ره) واقع در بلوار 22 بهمن، ‌با مساحت قریب به 2هزار و 860 متر مربع، در این بین، بیشترین فضای مطالعاتی را در بر دارد.

رئيس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی افزود: کتابخانه گویای رضوی، ویژه نابینایان با امكانات اختصاصي و انواع لوح‌هاي فشرده و نوارهاي كاست شنيداري در فضای کتابخانه حاج شیخ هاشم قزوینی(ره) به صورت حضوری و تلفنی و نیز ارسال منابع درخواستی به منازل نابینایان از خدمات این کتابخانه به این دسته از پژوهشگران است.

کد خبر 2059007

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha